september 27, 2022
Leningen

Wat is een afbetaling precies, lees er hier meer over

wat-is-een-afbetaling

Aflevering

Bij de grotere winkelketens, zoals Mediamarkt, Wehkamp en ook BCC (alleen in de winkel), kunt u uw producten op rekening kopen. De term “termijn” verwijst naar een financiële verplichting die het team is aangegaan als gevolg van de aankoop van de artikelen, die binnen de vooraf bepaalde termijn moeten worden terugbetaald.

  • De aandacht voor de financiering is vaak drie, zes, twaalf, vierentwintig of zesendertig maanden. Dit houdt in dat u elke maand een bepaald bedrag moet betalen. Kopen op afbetaling heeft verschillende voordelen.
  • U verliest niet snel een substantieel bedrag en u kunt de lening ook in installaties terugbetalen. Het nadeel van kopen op afbetaling is dat u (meestal) een aanzienlijke passie moet betalen. Als u dus bepaalt hoeveel extra u met de tijd zult besteden dan wanneer u het artikel koopt zonder een afbetalingsplan, zal het artikel over het algemeen extra prijzig zijn.
  • De passie voor een betalingsplan voor tijd is meestal een deel van het aankooptarief, evenals dit gedeelte wijzigingen met het bedrijf. Zorg ervoor dat u duidelijk bent met betrekking tot een afbetalingsplan voordat u ermee instemt.

Terugbetaling door installaties

Voor grotere aankopen worden gewoonlijk termijnen gebruikt. Denk aan wasmachines, voertuigen, televisies enzovoort. Witgoed, zoals wasmachines en ook wasdrogers, hebben de laatste tijd steeds meer de voorkeur gekregen als een manier om ze met schulden te financieren.

  • Het economische klimaat vertraagt en de koopkracht van mensen neemt af . Hoewel de koopkracht zich de laatste jaren begint te herstellen, is de werkloosheid blijven stijgen. Individuen krijgen een uitkering omdat ze geen werk kunnen vinden.
  • De persoon met een bijstandsuitkering moet het doen met een klein bedrag per maand om geen grote uitgaven te doen. Individuen met zowel voordelen als een beperkt inkomen kunnen nog steeds een grotere acquisitie doen als ze van plan zijn om in installaties te betalen.

Prestaties hebben eigenlijk al honderden jaren de voorkeur van atleten. Tegenwoordig leveren veel grote bedrijven installaties tegen 0% rente om artikelen te verkrijgen. Dit suggereert dat u passief betaalt onder de afgesproken voorwaarden. U kunt nog steeds verantwoordelijk zijn voor alle soorten administratiekosten.

De beheerkosten bedragen meestal tussen de 5 en 15 euro. Houd er rekening mee dat als u uw betalingen niet bijhoudt, het bedrijf wettelijk het recht heeft om het artikel terug te nemen.

Wat betekent termijnbetaling of installatie?

Een termijnbetaling is de gewoonte om een financiële verplichting in installaties terugbetalen. Een termijnbetaling is wanneer er elke maand een bepaald bedrag wordt gepland, meestal bepaald door de financiële instelling of leningverstrekker.

Waar kan ik in termijnen kopen?

Hebben consumenten in het VK bijvoorbeeld de mogelijkheid om het in termijnen te kopen bij tal van online warenhuizen zoals Wehkamp, Otto en ook Klingel.

Hoeveel kan ik maandelijks terugbetalen?

De basisnorm is dat je nodig hebt niet meer dan 30-40% van uw maandelijkse inkomsten moet worden besteed aan het terugbetalen van financiële verplichtingen (u kunt natuurlijk veel minder uitgeven).

Kun je in termijnen kopen bij MediaMarkt?

Hoewel u gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden ‘Betalen per maand’, deze hebben wel betrekking op deze rekening. Ze zijn online te zien bij elk MediaMarkt-filiaal of via de webshop. Selecteer ‘Betaling verminderen’ van Santander Consumentengeld wanneer u uw online aankoop doet.

Ferry van Leerdam

administrator
Ik schrijf al jaren over leningen, BKR registraties en financiële onderwerpen, bekijk mijn profiel om direct alle posts te bekijken die ik geschreven heb. Laat me weten als je nog tips, suggesties of onderwerpen hebt waar ik over kan schrijven!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video