augustus 18, 2022
Leningen

Hoe gaat een BKR toetsing eigenlijk in zijn werk, lees er alles over

hoe-werkt-een-bkr-toetsing

Hoe werkt een BKR-onderzoek eigenlijk

Het systeem waar het BKR gebruik van maakt is de CKI. CKI staat voor Central Credit scores Rating Details System. Dit bestaat uit alle kredietrapporten die u echt heeft afgesloten/bestaand en niet alleen kredietwaardigheid waarmee u een achterstand heeft. BKR-toetsing wordt door elke aanbieder van economische gebeurtenissen geanalyseerd en ook de kredietverstrekkers zijn verplicht dit te onderzoeken.

BKR-toetsing

Zowel de registratie als de toetsing van het BKR gebeurt constant wanneer u financiering krijgt. In principe maakt het niet uit wat voor soort schuldmelding u voor een geldbedrag vraagt. De kredietverstrekker vraagt voortdurend advies aan het bkr-register om te kijken of er informatie over jou in staat. Op basis van de gevonden resultaten wordt bepaald of u in aanmerking komt voor de door u daadwerkelijk opgevraagde krediethistorie. Als uw kredietgeschiedenisaanvraag is goedgekeurd, wordt het overeengekomen bedrag/de lening absoluut geregistreerd bij het Workplace Credit Report Pc-register, afgekort als het BKR.

Kredietrangschikking inschrijvingscontrole

Elke kredietverstrekker heeft toegang tot het bkr-register om te zien of u daarin blijft. Als u aan alle aflossingsverplichtingen voldoet, heeft dit geen invloed op het niet leveren van de krediethistorie. Als de uitkomst onwenselijk is en je veel betalingsschulden hebt, zou het BKR zeker een ongunstig advies geven voor het goedkeuren van de kredietwaardigheid.

Negatieve BKR-registratie

Als de financiële instelling/ verstrekkende organisatie je controleert met het BKR-teken in het register en daarna de directie een ongewenste richtlijn geeft, is de kans dat je aanvraag zeker wordt ervaren ontzettend klein. Dit kan toekomstige toepassingen bovendien belemmeren. Toepassingen zoals telefoonstrategie, roulerend kredietrapport, betaalpas, hypotheek enzovoort. Wel zijn er de afgelopen tijd een aantal aanbieders echt de markt ingegaan waar geen BKR-schuldcontrole wordt uitgevoerd. Als een leningverstrekker geen BKR-onderzoek doet, is dit absoluut een lage geldvoorraad. Daarnaast is iedere bank in Nederland voor grotere bedragen verplicht een BKR-onderzoek uit te voeren. Op basis hiervan wordt ook gekeken of je kredietwaardig bent en of de kans het grootst is dat je kunt blijven om aan je verplichtingen te voldoen.

BKR-onderzoek
Jij Jij kunt u bij het BKR een analysetype invullen om tot de gegevens te komen die bij het BKR over u bekend zijn. Voor onderzoek heeft u alleen een legitimatiebewijs nodig. U kunt uw BKR-registraties ook op vele manieren opvragen.

BKR-codes

Het registratiesysteem behandelt een verscheidenheid aan zinnen.

Code Samenvatting

  • HY > > > > Hypotheek– Standaardinstellingen –– AK >
  • > Descending Credit Scores Report SR > > Economische financiële schuldsystemen TC >
  • > Telecommunicatieregelingen RK > Roterend krediet VK >
  • > > Credit score van het verzendhuis RO > Diverse andere verantwoordelijkheden
Ferry van Leerdam

administrator
Ik schrijf al jaren over leningen, BKR registraties en financiële onderwerpen, bekijk mijn profiel om direct alle posts te bekijken die ik geschreven heb. Laat me weten als je nog tips, suggesties of onderwerpen hebt waar ik over kan schrijven!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video