september 27, 2022
Leningen

Kun je het BKR afkopen in Nederland

bkr-afkopen

Kunt u het BKR opgeven?

De term BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. BKR is verantwoordelijk voor het informeren van aangesloten organisaties over kredieten die consumenten hebben gebruikt.

 • Deze aangesloten bedrijven kunnen profiteren van de gegevens die aan hen worden verstrekt. Ze kunnen deze informatie gebruiken om erachter te komen of het geschikt is om een gloednieuwe credit score of lidmaatschap te verstrekken. BKR registreert voortdurend welke autoleningen je afsluit.
 • Als je deze financiering niet op tijd of volgens de voorwaarden terugbetaalt, kan je BKR-registratie als ‘slecht’ worden aangemerkt. Lees meer over de negatieve BKR registratie en BKR aflossing in dit bericht.

Koop de verschillende inschrijvingen bij BKR

BKR biedt diverse ongunstige BKR aan inschrijvingen. Het voldoen aan registraties wordt beïnvloed:

 • BKR-codering A1: deze codering geeft aan dat er een betalingsverplichting is of is geweest, echter dat er een aflossingsopzet tot stand is gekomen deze betalingsachterstand.
 • BKR-code A2: deze code houdt in dat de rest van de zaak opeisbaar is bij de betreffende kredietverstrekker. Dit geeft alleen aan dat de kredietverstrekker de verzekeringsclaim van u kan declareren.
 • BKR-code A3: deze code geeft aan dat er daadwerkelijk een bedrag van 250 euro of meer is ingehouden op uw totale financiële schuldhoeveelheid.
 • BKR-code A3: deze code geeft aan dat er daadwerkelijk een bedrag van 250 euro of meer is ingehouden op uw totale financiële schuld. li> < li > BKR-code A4: deze code houdt in dat u niet te achterhalen bent door de autoriteiten inbegrepen.
 • BKR-code H: deze code houdt in dat u daadwerkelijk uw aflossingsverplichtingen heeft betaald en dus niet meer enige vorm van schulden hebben. In dit geval heb je er om die reden goed aan gedaan om BKR op te geven.

BKR afkoop: hoe werkt het precies?

Als je je BKR wilt hebben vergunning ingetrokken, moet u uw BKR inleveren. Dit betekent dat u alle soorten openstaande schulden terugbetaalt en wacht tot het BKR uw gegevens opwaardeert. Alleen als u alleen uw achterstallige financiële schuld aflost en op BKR wacht om uw gegevens te upgraden, kunt u ervoor kiezen om uw BKR-lidmaatschap te beëindigen.

BKR-aflossing duurt langer dan het afwikkelen van uw schuld

< p> Desalniettemin duurt de echte BKR afkoop langer dan alleen het vereffenen van uw financiële schuld, aangezien u na afschaffing van het BKR 5 jaar in het BKR-systeem zit, gedurende welke tijd uw gegevens toegankelijk blijven.

In in de praktijk kunt u er echter niets aan doen, dus u moet 5 jaar na het afsluiten van uw situatie wachten tot uw gegevens door het BKR zijn verwijderd. Als u desondanks kunt aantonen dat de BKR-registratie een behoorlijke impact heeft op belangrijke zaken die u moet regelen, kunt u bezwaar maken.

Wat houdt het u tegen om BKR af te kopen?

< p> Het verwijderen van uw negatieve BKR registratie is haalbaar vanaf een streefbedrag van ongeveer € & euro; 420.

Hoe verwijder je een BKR-inschrijving precies?

Hoe verwijder ik mijn inschrijving precies? Slecht nieuws: als je een nadelige BKR-registratie hebt, en ook nog eens terecht is, kun je deze niet verwijderen. Je kunt gewoon proberen om zo snel mogelijk in te halen. Als u er vanuit gaat dat de inschrijving niet terecht is, kunt u proberen deze af te schaffen.

Welke financiële schulden registreert het BKR?

BKR meldt zich aan:

 1. of u rood kunt staan op uw zichtrekening
 2. oplaadkaart
 3. persoonlijke financieringen
 4. bewaar betaalkaarten zoals de Beehive-kaart
 5. exclusieve leaseauto’s
 6. telefoonabonnementen met telefoon
 7. achterstallige woninghypotheken

BKR tekent niet alle financiën of financiële verplichtingen op. U krijgt bijvoorbeeld geen BKR registratie voor:

 1. wanbetalingen bij de Belastingdienst
 2. schulden bij uw energieleverancier
 3. lease financiële verplichtingen met de makelaardij
 4. < li > wanbetalingen met je zorgverzekering

 5. studieschuld bij DUO
 6. hypotheek zonder financiële verplichtingen
Ferry van Leerdam

administrator
Ik schrijf al jaren over leningen, BKR registraties en financiële onderwerpen, bekijk mijn profiel om direct alle posts te bekijken die ik geschreven heb. Laat me weten als je nog tips, suggesties of onderwerpen hebt waar ik over kan schrijven!

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video